Akademija Sparta ❤

Sportska akademija Sparta Split s djecom vrtićke, predškolske i rane školske dobi provodi program sportske akademije odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje. S djecom od tri do deset godina prolazi se dvadesetak sportova kroz igru, pjesmu i zabavu, u opuštenoj i veseloj atmosferi te poticajnoj okolini.

Naglasak programa je na višestrukom psihofizičkom razvoju djece koji ima prednost pred ranom specijalizacijom. Radi se na razvoju motoričkih sposobnosti (brzina, snaga, agilnost, koordinacija, fleksibilnost, ravnoteža, preciznost, izdržljivost) i motoričkih vještina. Sve se to odvija kroz pjesmu i zabavu na djeci prikladan način.

Dolazeći redovito na treninge, djeca od ranog uzrasta imaju priliku razvijati navike zdravog života, zavoljeti sport i tjelovježbu te je veća vjerojatnost da će ga implementirati u svoju svakodnevnicu i u kasnijim fazama života.

Glavni moto Akademije je „Svi smo pobjednici!“ čime se želi ohrabriti svu djecu na bavljenje sportom zato što je svako dijete u nečemu dobro i svako dijete može u nečemu biti pobjednik. Razvijanje samopouzdanja jedna je od prednosti bavljenja sportom od rane dobi jer dijete ima priliku otkriti sposobnosti i vještine z koje možda nije znalo da ima. Također, uspjeh u izvršavanju neke vježbe rađa osjećajem sreće i zadovoljstva koji ga potiče da uvijek da sve od sebe.

Treniranje u sportskoj akademiji savršena je prilika za upoznavanje i otkrivanje talenata. Djeca dolaze u dodir s različitim sportovima te imaju prilike vidjeti koji više vole i u kojem su bolji bez da učestalo mijenjaju sportske klubove. Uz preporuku i mišljenje trenera, to može biti dobra smjernica za njihov daljnji sportski put.